Saturday, May 21, 2011

saya dah tengok Nur Kasih


Assalamualaikum
Sukanya , niat nak tengok Nur Kasih The Movie dah tercapai(^__^).Semalam Cik Akma tengok Nur Kasih dengan roomate.Berjanji punya la ramai , last sekali Cik Akma pergi dengan roomate je.Yang lain tak jadi , ada hal katanya.Tak pe lah , Berdua lebih baik(^__^)Haa..memang betollah berdua lebih baik seat pon tak ada pilihan kena terima ja duk kat tepi.Huuuu..tak bestlah tempat tu! Tapi kira okey lah , dari kena duduk kat depan sekali tuh.
Ada seorang blogger tu cakap , kalau nak pergi tengok Nur Kasih , sila bawak tisu kotak banyak2.Hahahha...yang kelakarnya,roomate aku sibuk ja mencari tisu nak bawak jugak2.Padahal bila dah tengok , kitaorang sedut balik air yang keluar tu...hahaha...Air mata & air hidung yang keluar !
So , best tak cerita nih?
Bagi Cik Akma ada mcm2 perasaan lah tengok cerita.Sedih , harapan , gembira , romentik , sweet....
ehem2..Romantika dan sweet bukan la macam dalam cerita orang putih tuu! macam drama Melayu lah kan3?Sweetnya Adam(Remy Ishak) dan Nur Amin(Tiz Zaqyah) melukis sama kat bawah pokok kenangan diorang , ala kat sawah padi tuh...Kisah kenangan kat pokok tu masa dalam drama dulu masih berterusan dalam movie tau! Sweetnya jugak bila Adam pergi balik tempat kemalangan kereta api tu semata-mata nak mencari cincin kawen diorang.Wow!

Movie ni jugak ada 2 pelakon cilik yang comel , diorang ni anak Aidil.Ilyas dan Maryam.Watak Maryam sangat comel dan mencuit hati.Sedang asyik layan sedih2 ,watak Maryam pasti datang menceriakan kembali penontin(^__^).

Best tau movie nih , pergilah tengok!

if suka entry nuh sila like , comment sekali ek(^__^)

2 comments:

cik AngguR said...

nk p tgk gak laaaaa

myezatul aQma said...

p la tengok ! best tau(^__^)