Thursday, July 21, 2011

Tips hilangkan bau badan

Assalamualaikum semua
Hari ni Akma nak share tips hilangkan bau badan.Macam biasalah tips ni memang Akma dapat dari 2 orang nenek Akma yang MANTOP dan Mama yang BEST!


1.Daun cekur
Makan la daun cekur nih.Buat ulam ek.tak pahit pon.Sedap rasanya.Lagi satu,daun ni memang wangi.MAsuk2 mulut jer terasa wanginya.haaa..then,mesti kawan2 rasa nak makan lagi.Sedap daun ni.Adik Akma pon makan


2.limau nipis
Haa..kawan2 perah limau nipis & sapukan air tu kat ketiak.Hee...ketiak pon makin putih tau.Dengan syarat,kena rajin buat la(^___^)


3.bunga cengkih dan bunga lawangYang ni mungkin tak banyak orang buat.Sebab orang cakap tak suka la..Kawan2,rebus bunga cengkih dan minum.Tak ramai orang boleh buat.Tapi Akma minum ja..Hee..sedap Ooo.Ketagih Akma minum air nih.Mula2 dulu tak nak kononnya!


Selamat mencuba kawan2(^___^)

6 comments:

alyafify said...

petua yg berguna..alya nak try lah ;) tq share ya..

myezatul aQma said...

alya:sama2(^___^)sharing is caring

baby said...

erk...hntr komen kt sy leh...erm..
lau limau tuh sy try...hehee...
tp lme2 mlz laahh..huhu~

bpew bijik seharrii ek liimaau tuh perlu disapu...digenyeh2??

erkk..tnye jep...jawab kt blog nona boleyyhh??

tq share yeah!!

myezatul aQma said...

ambik perahan limau.buat jer selang sehari or 2 hari

iPai said...

er .. perahan limau ? hmm .. cam ne nak tahu badan kita bau ? heheh

myezatul aQma said...

ipai:letak idung dekat2 dengan ketiak!hahaha