Friday, August 12, 2011

TIPS:rawat dan cantikkan mata

Assalamualaikum(^___^)
Selamat berpuasa semua.Hari ni Akma nak share tips menjaga dan merawat mata dengan kawan2 semua.Mata sangat penting kan?So,kita kenalah jaga mata dengan sebaik-baiknya.

1.Timun
Hirisan timun boleh digunakan untuk merawat mata yang kering.Mata kita akan kering bila kita selalu tengok tv dan pc.so,irisan timun dapat membantu.

2.kentang
Hirisan kentang jugam bertindak seperti timun.Kalau kawan2 tak ada timun time tu,boleh la guna kentang(^___^)

3.susu masam
ambik susu masam dan rendamkan tuala dalam susu tu.Guna tuala kecik dah la yee..Then,letak kat atas mata.sesuai buat before tido.Bangun esoknya,mata kawan2 akan nmpak lebih segar.

4.Air
Kalau kawan2 tak suka guna susu masam,rendam je tuala tadi tu dalam air biasa.

5.teh
Haaa..yang Akma selalu buat.Sebab Akma selalu mimum teh panas.So,banyak la uncang teh kan?Heee...caranya,ambik uncang teh yang dah diguna buat air tadi dan letakkan dimata.Lepas tu tido.Esoknya mata akan nmpak lebih segar.

Okey,selamat mencuba ye kawan-kawan!kalau lepas nanges gaduh2 dengan pak we pon okey buat tips ni untuk elak orang tahu yang kita dah menangis sakan !Heee(^___^)

13 comments:

asamasin said...

bagos2...tips bergune.. :D

myezatul aQma said...

berguna utuk semua(^___^)

oli-go said...

btol eyh..tq for sharing..balik ni nak try...

AsyieqiN Rkey said...

tambah lagii...carrot n inner shine pati prun..tehehhehehe

myezatul aQma said...

oli-go:try lah(^___^)

myezatul aQma said...

asyieqin:heee..tmabah la lagi.sharing is caring!

cik idora said...

thanks.. tips yg bgoss..

Chocolate said...

akk ditag di sini1

http://chocalymilk.blogspot.com/2011/08/kad-raya-duit-raya-fairus-ibrahim.html

EjAt_mU89 said...

http://ejatmu89.blogspot.com/2011/08/mari-menambah-follower-bersama-hannah.html

follow cni

myezatul aQma said...

cik idora:welkem(^__^)

myezatul aQma said...

choco:okey!saya akn jenguk

SoLy SoLicious said...

suke bua timun tu..heeee

myezatul aQma said...

soly:sy pon!