Saturday, September 3, 2011

perkara pelik bin aneh bin ajaib di bulan syawal


Assalamualaikum

Macam2 benda aneh berlaku weh bila bulan syawal bertandang.Korang tak perasaa ker?Haa...cer skodeng bawah ni kot2 lepas ni baru korang perasaan ^___^

1.Takutnya nak makan
Dengan hati yang senang dan kaki yang laju sedang melangkah ke dapur,tangan pulak sedang menyenduk nasi,ayam goreng dan kuah gelai.Then,korang baca doa makan.Bila masuk suapan kedua...

"ish..aku makan?eh...pelik ni..bukan puasa ke?

Korang akan rasa pelik bila makan waktu siang kan?sebab dah terbiasa tak makan siang selama sebulan.

2.Berat naik?
Eh..last day korang timbang berat badan korang dah turun berkil0-kilo.Masuk bukan syawal berat naik bagai dipam-pam.Eh...jangan peliklah,kan korang jugak yang melayan nafsu.nafsu?nafsu nak menjamah ketupat,rendang,almond london,etc.

3.cepat jer berlari ke dapur
korang cepat jer berlari kedapur bila dengar azan maghrib.Amboi2..nak makan malam ker??Buka puasa??

4.duit raya
eh..dah tua2 ni siapa lah mau kasi duit raya lagi kan?--tarik ayat pasrah diawal pagi raya.eh... dapat jugak??!!!SyiOOknya ^___^.kalau korang dah tak dapat tu memang sedang pasrah lagi laaaa

5.Eh...kita bersaudara??
Setahun sekali beraya,bermakna setahun sekali jugak la visit sanak-saudara.Amboi2..time2 macam ni lah baru nak kenal sedara.pak su,tok cik ,tok nyang...Paling terkejut sekali, bila beraya di rumah kawan mak korang kata
"kau dengan si Abu ni sepupu"

Huhh???sepupu??6 tahun dulu korang sekolah rendah sekali tak tahu pon benda ni.Dah umo anak dara anak teruna baru tahu??aduhai..."kesian budak2 sekarang ramai tak kenal sedara.esok2 entah macam mana"--nenek aku kata

Jom join musica hearty aQma.Rugi oooOoo kalau tak join ^___^




4 comments:

hira said...

tak pelik kot bagi saya. hehe :D

Oh Oeya said...

As Salam..

Singgah dan follow awak ya :)

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

0nenanina Vanilla said...

na jugak yang banyak makan time raya tapi berat tak nek2..hihi