Saturday, October 8, 2011

bestnya jadi faci di SMK Seri Gombak





Today, akma nak share pengalaman as a faci di SMk Sri Gombak.This is my first time akma jadi faci tau.So,before melangkahkan kaki ke Smk Seri Gombak mcm2 lah pe
rasaan ada kan?Nak2 lagi ni kan first time...Alaaa.. dekat jer sekolah tu dengan UIA.But, Akma memang tak tau jugak..Bila smpai sekolah tu, baru tau.Heee(^___^)

Peristiwa kelakar di waktu pagi before bertolak

Okey,nama pon first time kan?So takut pulak kalau aku the last person yang smpai kat tangga firaun UIA.Tangga firaun?tangga besar UIA la..(tempat para faci dan committtee janji nakberkumpul before bertolak)Ada jugak yang panggil tangga ni tangga In-team.kenapa?sebab depa pernah buat video klip kat situ...

Okey,back to the topic !Apa yang kelakarnya?Aku dengan kawan aku ni,Syiza berkejar-kejaran ke tangga besar tu.takut la kami yang last..Rupanya2 kami the earliest..Hahaha..p
enat jer berlari smbil jalan2 macam kartun. Hahaha..sempat lagi aku tengok aksi kami bila tim
e kami lalu depan cermin2 kaca.Yelah..mesti la kalut kan dah jnji before pukul 7 mcm 6.30 la..tapi kami ni dah 6.50.okey,janji orang melayu..semua memang melayu.eh..ada jugak la orang indonesia.Ada 2 orang faci from indonesia.




Bila sampai jer Sekolah tu..




adoih..cikgu2 pandang la.kami la group first yg smpai.Macam cikgu kah kami ni?Ada rupa cikgu praktikal ker?ker cikgu sandaran ker..Hahha..tidak la...
akan nampak mcm cikgu ker kalau kitorang bergaya mcm nih...

akma:baju kurung+tudung+beg comelyang aku jahit+crocs..ada ker cikgu pakai crocs?
syiza:baju kurung+tudung+crocs+beg yang ada pic katun POOH..eh ada kartun plak?
kak syifa:baju kurung+tudung+crocs+beg rotan..ada gaya nih.tapi crocs?
mira:jubah+tudung+crocs+beg sandang mcm budak sekolah.



Haish...semua dressing tak gaya cikgu la..

Then,Cikgu Siva datang jemput kami ke library.Itulah tempat kem kami(^__^)
Lamanya tak masuk library sekolah.rindu2.

Bila semua faci dah sampai,register la nama adik2 manis dan hensem kan..
then,perkenalan faci.macam biasa la kan..

then, divide group and faci duk la sayang-menyayang kat group masing2.
apa yang akma buat untuk kem ni?
kongsi cara belajar sejarah dengan best,dan tak boring.
Akma jugak kongsi cara nak mengingat fakta sejarah dengan adik2 manis dan hensem.
join adik2 berlari-lari dalam explorace.Best ooO explorace nih ! Kami berlari-lari, nyanyi2, ecece..mejawab soalan..



Eh..adik2 ni ja yang nyanyi dan jawab soalan.Akma berlari-lari je.Ylah, adik2 group akma tak kan dpt sign di setiap check point tanpa faci yang comel !Heheh..


Seriously, akma memang suka sangat adik2 group akma ni. Ada yang manja,ada yang manis,ada yang comel.ada jugak yang nakal.Eh tak nakal lah! Dia lah penceria suasana kem ni. Group akma siap jadi favourite group MC lagi.MC yang cakap okey !(^__^)

okey..that's all.Untuk gambar2 sepanjang kem motivasi ni akma upload nanti2 ek.Nak kena pi sengeh dekat photographer dulu

thanx Mr Google ensem sebab sudi sedekah picsss.jom join musica hearty aQma


4 comments:

SoLy SoLicious said...

lol..nak tengok gmbr kalian bergaya jadik fasi..heeee

sis92 said...

zmn skola eksaited bila ada fasi dtg
jmput komen2 di blog :)

myezatul aQma said...

soly: tgu episod akan dtg ek..eheheh

myezatul aQma said...

sis92:btol2..akma pon mcm tu dulu...