Sunday, July 10, 2011

jom beli baju raya!!eh,perempuan yang semangat?Kenapa ya???

Assalamualaikum wbt
korang dah beli baju raya?hahahah..puasa pon blom agi weh.sibuk ja nak beli.Hehehehe..biasalah pompuan kena bli kain awal2.Jangan jeles.

Kenapa pompuan beli kain buat baju raya awal2???


1.Kejar tukang jahit.
Ewah3,main kejar ek??
Bukan senang nak cari tempat tempah baju weh.Ada setengah tukang jahit tu,dah hadkan pengmbilan kain .

Kak Timah : Haaa..akak terima kain tempahan baju raya stakat bulan Jun je ek adik2...

Adoi...sebab tu la pompuan kena beli kain awal2.Ten,terus jer kena kutuk dengan adik lelaki or abang kat umah.
kutukan mereka:Perrghhhhh....puasa Ramadahan tak pernah cukup.Semangat raya melebih pulak!!!


2.Perlu lebih masa nak match semua benda yang bakal melekat kat badan
hahahah...alasan ni memang kena kutuk punya la dengan lelaki.Kalau yang pompuan tu...angguk jer sekarang nih..heheheh(^___^)
Ehhh..betol ni weh,semua kena match kan3???
baju kurung kena la match dengan selendang,kasut,handbag...(^__^)
Haaa..kalau yang memang suka bergaya kalah model tuh,lagi lah...
nak pasang kebaya mcam orang nak menikah pon ada!

Adoi..lawak2.Aku biasa ja ek.Aku memang simple time raya.Sebab?
Sebab kalau pakai cantik2 pon,dapur jer la tempat aku.Dengan manis muka aku senyum(^___^)

3.Nak jimat...nak jimat...nak jimat..
Aik???kata nak beli itu nak beli ini.Tapi nak jimat pulak dah??Adoi..pening la pompuan ni kan3???Eh...aku tak kata pompuan memeningkan dalam soal berjimat.Aku puji pompuan dalam bab ni.Pompuan sangat pandai berjimat dan teliti tau! Kami kaum pompuan sanggup berjalan berpuluh tingkat dan berratus kedai semata2 nak membanding harga semua brg yang kami dah list!hehehehe..WOOWOWOW.So,mesti kena start awal kan???


Haaa..itu sajalah TOP 3 REASONS kenapa pompuan semangat lebih beli baju raya.(^___^)

Haa..aku pulak baru ja beli pagi tadi.Family aku tak yah la nak main kejar2 dengan tukang jahit.Sebab aku dan mak aku ada nak mejnjahit naju raya kami(^___^).Tema warna family kami coklat.Jangan tiru!!Heeheehe

Sila klik fan page saya yer(^___^)

2 comments:

yad'z said...

typo detected! hehehehhe... perempaun tuh.. ngeee~~~


tp.. memang siap awal kan.. sebab suke tempah.. takot tak siap nanti.. huhu

myezatul aQma said...

heee...tak berkaca mata smasa menaip.saya rabun!

yaa...sbb tu kena awl kan3