Friday, August 5, 2011

saya suka kucing sebab dia manja dan comel

Assalamualaikum.

Ada peminat kucing tak kat sini??Heee..sekarang Akma dah mula minat kucing.Sayang kucing(^___^).Masa zaman kanak2 dulu pernah minat dan sayang kucing.Tapi,gara2 ada satu kenangan hitam dengan kucing terus Akma takut dengan kucing.hahaha.Kalau pergi mana2(lazimnya kedai makan) mesti duduk diam2 sebab takut kucing tu dtg dekat2.Semakin AKma takut,semakin kucing tu nak rapat2 dengan Akma.

Haaa...Itu dulu.sekarang?Akma yang berkobar-kobar nak pegang kucing.(^__^).Tapi,mama dah tak bagi bela kucing.Mama kata penat la nak bela mcm2 dulu2 tuh.Macam2 la alasan mama.Hmm...padahal aku tengok mam selalu bg kucing jiran makan.Heee..kan mama sayang kucing tuuu(^__^)

Suka pergi rumah kawan mama yang sorang nih.Kucing mak cik ni gebu sangat!macam teddy bear.Mak cik tu tahu aku dah mula suka kucing.Mak Cik tu suruh aku pujuk Mama bela kucing(^___^)


Huuuhhh...mama tak termakan pujuk la mak cik(T___T)


Aku mula sayang kucing balik bila dapat roomate yang penyayang dengan kucing.Roomate aku ni siap beli ayam goreng kat kucing tu setiap hari.Tidur bersama kucing lagi!Bila ada jiran2 bilik kita orang yang marah dengan dia sebab ada kucing buat hal, roomate aku ni datang defend kucing tuuuu.Malumlah,dia ni kan bakal peguam(^___^)Heee


21 comments:

AkuTetapAku said...

hahaha a'ah comel an kucing...
rase nak picit2 je dia... hahaha

shazmir said...

wa..comel2 giler..

myezatul aQma said...

aku tetap aku:memang dia comel!rasa nak buat teddy bear

myezatul aQma said...

shazmir:ni kucing pak cik google bagi(^___^)

nad said...

wee~` Nad pun suka anak kucing. Comelllnye :))) tapi kecik kecik susah nak jaga oh

emydiaz3 said...

saya pun suke kucing..

sara zainol said...

salam ziarah dr blogger perlis :)
sara mmg dr kecik d sukakn kucing :) skrg pon msh bela kucing lg :)

Liyana Z said...

suka jugak! hehe :)

saya dewi said...

suka kucing jugak! tapi dah lama tak bela kucing. kucing yang last tueh kena langgar dek kereta. tak tahu pun sebab dewi pergi belajar jaoh dr umah. bila balek uma tanya mak mana kucing tueh. mak cakap dah takde. uwaaa. sumpah sedih. wuwuwuw.

btw salam ramadhan and happy fasting dear. ^^

kemey said...

aq pon suke kucing heheheh..thanks follow kemey..follow u meowwwww

feyfa_leh said...

kucing memg comel n cute...
kt uma feyfa pon ad 10 ekor kucg..comel2 smuanye...

myezatul aQma said...

nad:dulu pnah jaga time kecik2.mandikan dia lagi!beshhhh

myezatul aQma said...

emdiaz:saya pon!

myezatul aQma said...

sara:bestnya boleh bela kucing.mama sy tak bagi.sob...sob...

myezatul aQma said...

liyana Z:(^____^)

myezatul aQma said...

dewi:sedeynya dewi...salam ramadhan jugak!

myezatul aQma said...

kemey(^___^)

myezatul aQma said...

feyfa:alaaa.....bestnya!

Umi Asura Sanusi said...

nyomeynye kucing kan...

myezatul aQma said...

umi:comey3(^___^)

immdhafizz said...

Saya suka Teddy Bear!!
Kuala Lumpur, Malaysia
Anda Mengalami Masalah Berikut? *kekurangan idea untuk membeli hadiah tersayang? *kesukaran mencari Big Teddy Bear yang besar tapi murah? *susah membawa Big Teddy Bear ini pulang dari kedai ke rumah? sila klik utk penyelesaianya => http://www.bigteddybear2u.com/aff/?id=716645