Wednesday, October 26, 2011

kenangan deepavali.korang ada tak??


Assalamualaikum.Best kan cuti hari ni?(^___^).Happy deepavali to all indian, especially my friend Kanimoli Kumaran. Kani...teringin sangat nak merasa ladu lagi.Heee..teringin jugak nak merasa lagi kuih apa ntah yang mudah pecah tu?kuih lembut2 tu..warna putih.Nakkk..post ke UIA ya kani..
Hee..
amboi...posing sakan semua ni macam bintang bollywood.kalau hampa semua pandai cari la aku...ahahha


Okey,dulu zaman sekolah dulu aQma pernah la merasa kuih tradisional orang India. Sedaap..walaupon manis. Hee..Merasa tu time deepavali la kan..Of course la pi rumah dia...
Jom tengok makanan tuuu...


muruku tu sangat sedap weh...buatan sendiri.rasa semua la segala rempah2 ni.rasanya tak sama macam kat kedai tu.Nyesal tau kalau tak try.

hish..tangan comel spe lak tuu...

Okey,aQma pi beramai-ramai dengan classmate form 6 dulu.Lepas je habis klas tuisyen kami terus serbu rumah Cik Kani.kawan2 drive kereta,akma tumpang jaaaa(^__^)


haa..yang ini pulak hiasan atas meja kat ruang tamu.Susun bunga comel atas air...weeee...aQma suka sangat !


Okey,ni pulak beras warna-warni.Cik Kani buat dengan penat dan lelah.tetiba pulak ada yang lalu atas tu,dia ingat karpet weh...okey(T___T)..Kesian kani.Lain kali kani letak la sign board"ini bukan karpet"




Haaa..ni la Cik Kani,tuan punya ini rumah..hee(^__^).Kani..nak laduuu.Sebelah Cik kani Cik Ching.Haa..nanti kita beraya Cina dengan dia pulak k..



happy reading all.Jom klik LIKE kalau korang suka entry superb ni ! manalah tau,lepas korang LIKE dapat pulak merasa ladu kan??

14 comments:

Brilliant Marjan said...

salam..

sy suka maruku..dulu penah juga g rumah jiran berbangsa india tp lama dah..makan kuih muih dorg..

masa wedding day akk kepada kwn baik sy, kwn sy ni hadiahkan kuih manisan..sedap tapi manis..

izamin said...

bestnye dapat g raya umh kawan2..
fizah tade kwn indians la.. semua muslim la.. sekolah pon indian n cina kurang.. wahahaha... eh post la kt fizah meruku tu nak rasa sikit la.. kih3

myezatul aQma said...

marjan:btolll..sdap sgt.yg sy mkn kat umh kawan tu jnis kurg manis,memang diorg buat kurg mnis.kalau g pure nya tersangat lah mnis

myezatul aQma said...

izamin:kena tgu cik kani post kat sy dulu laaa

SANDRA AZWAN said...

kuih yg sangat manis..;-)

myezatul aQma said...

sekali-sekala manis tak pe kan?baru lah kite pon manis(^___^)

Nizam Ijam said...

cantik2 semuanya :D

myezatul aQma said...

apa yg cntik tu??
aweksss ker??
pilih la satuuu

sis92 said...

wah seronoknya ada kwan baik dengan bangsa lain..
happy deepa jugak semua :)

suka part yg beras tu
cantik:)

myezatul aQma said...

sis92:btol..akma pon ska part beras tu..kwn akma buat seharian tuuuu

yana halim said...

waahhhh.....seronoknya beraya sekali...

myezatul aQma said...

yana:seronok2.masa raya puasa dia pulak datang rumah sy beraya.yang paling best dia pon pakai baju kurung

Nana Jay said...

wahh, bestnyaa.. x pena2 gi pi rya deepavali.. huhu

myezatul aQma said...

nana:nanti pi lah..
best OOO