Friday, October 21, 2011

perempuan memang sensitif kan?



Assalamualaikum
Salam jumaat semua

"Perempuan memang sensitif kan?"


"Leceh ar perempuan ni..sikit2 nak majok."



"Adoi...tu nak menangis lagi la tuuu"


"tak de keje lain ke selain menangis?"



"Haah..air mata dah menitis tu,dia buat pulak dah"



"Eh..diam je ni.Terasa ke?"


"Adoi..gurau jer la tadi tu.Takkan nak amik ati kot"


doodle from Soonei


Korang mesti pernah ungkapkan ayat2 diatas kan?Tak pon..ayat yang paling sempoi dan favourite korang guna..

"Alaaa...datang bulan la tuu"

Haaa...baik korang ngaku cepat.kalau ak saya report ke bapak polisi !Heheheh..jangan marah ek..datang bulan la tu..Okey,korang yang laki ni mesti rasa perempuan senstif sangat kan? Dah la korang memang lemah dengan tangisan perempuan kan?Nak tau tak nape prempuan nangis?Haa..baca sini untuk tau.

Sebenarnya perempuan tak la sensitif sangat pon.Dia sensitif dekat orang yang dia rapat je.Contohkan...

Si awek ni bersusah-payah jahit baju kurung yang si buah hati belikan kain untuk dia. Cadangan si awek ni nak pakai time keluar nanti.Meleret jer senyum
si awek ni..

Hari dating..

Si pak we datang rumah macam biasa dengan kereta savy hijaunya.Tunggu si awek bersiap didalam kereta sebab hujan kat luar tu.Si awek datang dengan baju kurung hijau yang baru siap dijahit,bertemankan payung sedondon hijau pucuk pisang.Jejak ja kaki dalam kereta terus senyum membalas senyuman si pak we tadi.Bila labuhkan punggung nak duduk....

"amboi sayang..satu set aih semua.payung,kereta..baju sekali"si pak we selak ketawa..
Hahahahahah...

Kecik hati si awek tu,mula la bermonolog dalaman.
"Eh abang ni, sayang ingatkan tadi senyum time jejak kaki tu sebab nak kata sweet pakai baju kurung tu.Kain buat baju tu kan dia yang bagi..Huhuu..(T___T).Lagi satu,aku jahit cepat2 ni semata-mata nak pakai tunjuk kat dia.Sampai hati dia cakap macam tu."Air mata si awek mula menitis...


Okey,korang tau tak kenapa si awek ni nangis sebab hal yang kecik tu?Dengan kawan2 boleh pulak awek ni gelak2 kan?kalau ada kawan yg tegur si awek tadi ckp mcm tu..

"weh..hang semua merah aih.baju,kasut,payung,beg semua merah. macam lampu traffic Ooo..patut semua kereta stop tadi."Hahahahaha

si awek tadi selalunya macam ni..

"weh..depa terpesona ar tu..sekali awek cun gaya ratu cantik lalu kat jalan tadi.Hang jangan jeles weh.."HAahahahah..

See..si awek tu kalau dengan kawan dia...amboi sempoi jer.kalau dengan si pak we sensitip Oooo. Kenapakah?

Haaa..sebab apa saja word yg keluar dr mulut si pak we ni memang si awek akan concern lah! kalau cakap dia gemuk pon terus dia p diet weh! tambah la kalau samakan apa yang dipakai adi tuu..Terus kecik ati.Tambah2 kalau dah lama couple makin sensitip la depa weh..Semakin lama couple,semakin sayang,semakin sensitif.So,si pak we ni pandai2 la ek.si pak we juga bleh guna senstif si awek dengan cara baik ek..Si pak we bleh tegor si awk supaya pakai lebih sopan, bleh tegor si awek supaya suka senyum..mesti si awek ikut.Sebab apa saja kata2 dari mulut si pak we ni memang memberi impak yang besar kepada kami awek2 seluruh alam.
doodle from Ezzaty

Dah tahu?LIKE la musica hearty aQma dan entri ni kalau suka(^___^)

8 comments:

Rosalia said...

btl kdg2 je sensitif tu pn sje nk manje dgn org tersyg.hahah

myezatul aQma said...

(^___^).pjuk memujuk kan sweet..hee

Ayien Ocaca said...

haha...yer ngaku...
yien sgt snsitif and sgt mudah nangis...
HAHAA...

Miss Nadya said...

nad pon sensetif..:)

new entry :: Update ツ

myezatul aQma said...

ayien:bila dah bcinta memang senstip sket

myezatul aQma said...

nadya:sma la.kite kna pndai urus ek

zOeY zAu YaH said...

yup perempuan sensitif tau hehe

myezatul aQma said...

zoey: ada masa jer..heee