Friday, December 2, 2011

macaron...comel..cun..sedap !

Assalamualaikum..
Hari ni hari Jumaat.Akma tak ada kelas.Bangun pagi kerja tekan tetikus ja..ahahaha.. Petang semalam pon kerja tekan tetikus jugak.Maklumlah..petang semalam kan pre-reg. Alhamdulilah Akma dapat semua subjek yang Akma idamkan. Pasal kawan yang bakal sekelas,sem depan la baru kenal...Hahaha..Inilah akibat tak merancang nak ambik kelas sama2.

"Tak pe, dah biasa.Best Ooo.."


"Ek??"


"Ala..esok2 muka2 tu jugak yang kau nampak dalam kelas.Bukan kau sorang ja dalam UIA yang ambik kos tu.."

Okey, hari ni nak cakap pasal macaron. Makanan ni Akma tak pernah makan. Mengidam pulak nak merasa. Apa la rasanya weh? Dah la warna-warni.Akma ni jenis pantang tengok benda colorful, mesti tergoda! Akma kaaaannn...suka colourful.(^___^).
Kawen nanti pon nak buat tema colorful.Hahhaha..

Jom jamu mata...
colorful... i like!!!


i want blue color! Apa la rasa yang biru tu ek??


wah...licin ja kulit dia...


Ada inti jem kan kat tengah?Wah...Akma naaaaaaaakkkk


Okey, ini hasil meng-GOOGLE:

Apa itu Macaron?

Macaron ni sejenis kudapan manisan orang perancis yang diperbuat dari ground almond,caster sugar dan egg white.2 keping shell diletakkan jem atau filling ditengahnya seperti sandwich.

Apa rasa Macaron ni?

Crispy kat luar chewy kat dalam tu..bila kita gigit rasa crispy lepas tu kat dalam rasa chewy dan melty gitu..kat tengah ada filling..ada macam variety filling…fuhhh sedap you!

Okey..nak jamu matan & info lagi?Klik sini.

Jom SUKA musica hearty aQma



22 comments:

Gen2Merah said...

wahh, colourfulnya.. pertama kali tengok kuih berwarna warni macam ni.. teringin plak nak merasanya.. ehe

Terima kasih ya bagi pndangan kat blog saya.. salam Ukhuwah

SiKecilMirmO said...

Asal yg cumil sgt neh ? cam nk geget2 je... kehkehkeh... nway,sis mbls knjungn di sini.. thanx ya... :)

SoLy SoLicious said...

ok..dh terliur ha..haishh

myezatul aQma said...

Gen2merah:
btol3..teringin sgt kan...sama2

myezatul aQma said...

mirmo:tu laaa
comel !
sama2(^___^)

myezatul aQma said...

soly:tadah cepat!haha

kura said...

sedapnya macoronnnnnnnn... bak sikit. hahah

myezatul aQma said...

kura:ambik la gambar tuuu..haha

Juliet_iRa~" said...

cantik dan comel tapi manis tau..

heeeee

myezatul aQma said...

IRA:
dah merasa ek..
blikan akma 1!

beLLa said...

nak kte suke macarons, tak sgtla kot. its sweet ohh.tp suke sgt tgk colorful dia tu. comeyy~ ^^

myezatul aQma said...

bella:btol...comel(^___^)

zOeY zAu YaH said...

macaroons manis tp comel hehe

myezatul aQma said...

zau yah: comel(^___^)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tapi macroon ne manis dik..kena makan dgn kopi baru sedap

Atiqaa A. said...

warne warni.... sukenyeee cam syg jek nak makan sbb cantik sgt.hikhik

myezatul aQma said...

baby:
Ouh..kalu gitu, akak belikan blikan saya macaron n buatkan kopi kaw2 punya kat akma ek..hehe

myezatul aQma said...

Atiqaa A :
syg tu syg jugak.
tapi excited pon ada gak
curious pOn ada..

simply nana said...

memang sedap tapi manis skit...tertarik gak dengan coulouring dia...

myezatul aQma said...

nana:nak!beli untuk akma ek

Cik Purple Pinkypuff said...

sedapnya!!! ermmm dah lama teringin nak makan macaron nih..

myezatul aQma said...

cp:jom mkn sama2 :)