Saturday, December 3, 2011

si comel sugar glider memang manja !


Assalamualaikum

Selamat berehat kepada semua !yelah..hari ini kan semua orang cuti.Ceewaahhh!
Tapi Akma tetap ada kelas ari ni tau.Ops..bukan replacement kelas lah.Kelas COCU.

Siapa tahu sugar glider angkat tangan? Hehe..siapa yang suka tengok national geography tau la.. Akma penah tgok dia ni kat NAtional Geography.Hee(^___^)Comel sangat !Dulu2 kan, satu family tengok National Geography sama2.Sekarang tak lagi.Hohohoh..RIndunya saat itu.Yelah..bila dah pasang astro semua channel nak tengok .National Geography dah tak layan walaupon langgan chanel tu.Sedih..


Okey..jom ushar si comel sugar glider..


besarnya mata dia...siapa2 yang tak dapat awek mata besar ker..frust Heliza tak layan korang ker... dapat sugar glider ok gak.Si mata besar jugak kan???Heeeee...



ala baiknya dia...



masuk dalam pouch.boleh bawak ke mana2.


cedapnya susu ni..

idea entry hari ni thanks to my roomate, Fatin Amani. Hehehe..secara tak lansung dapat idea ni dari dia. Dia telah selamatkan sugar glider last night !Sugar glider tersebut dijumpai di sebelah tong sampah.Akhirnya si comel sugar glider telah berjumpa dengan tuannya semula.Pandai pula si fatin Amani ni buat jejak kasih kan?

lagi info mengenai si comel ni:

saiz:badan 5-6 inci, ekor 5-6 inci.so, pndai2 la ek agak..

berat: 100-160 g.Ringankan?tak hairan kalau si owner usung pet dia ni ke mana saja !

friendly, comel, active, menagis jugak kadang2 tuh. Yelah..dia terkejut la tu..

harga: RM 200-RM250.

Lagi information?Sila google (^___^)

gambar: ehsan GOOGLE

25 comments:

FiHa said...

nak gtaw niy... niy la first time bwu taw ap 2 sugar glider.. =)
comel tp atot !

Izyan Yan Cinnamon said...

pet awk tu beli kat mna??

myezatul aQma said...

fiha:iya..comel..manja dia ni

myezatul aQma said...

izyan:
ini bukn saya punya.pic google ja ni.
pet kawan kepada roomate saya ni.
kat kdai pet la asanya

Rosmaliza Abd Rahim said...

teringin nak bela... tapi leceh sket... ^___^

Wanie said...

tau sugar glider ni pun dari blogger gak..sebelum ni tak penah au namenye..hehe..comel ohh..sangat mahal..kawan punye eh..

Cik Purple Pinkypuff said...

eeee.. comel.. hihi.. ^^

L said...

comel // huhu. nk kene beli satu nieh sem depan.. huhu
jom baca kejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/tuntutan-ifc.html

ahsfantasy24 said...

sugar glider sangat comel !!!
ishk geram tengokkkkk ~

myezatul aQma said...

rosmaliza: bela ja(^___^)

myezatul aQma said...

wanie:kwan punya..

myezatul aQma said...

cP:
comel !

myezatul aQma said...

L:
beli la kat saya satu !

myezatul aQma said...

ash;
comel!!!

cik azeya said...

comel tapi tak boleh nak bela sebab tak suka binatang berbulu. hahah

myezatul aQma said...

azeya:ouh..kena bela yang bersisik la kalu mcm tu(^___^)

mR.aSLaN said...

pehhh.. ni kalau kasi kat atif ni.. siap la dia cekik sugar daddy ni..:-))

myezatul aQma said...

mr.aslan:
hahaha...sugar daddy lak !

Cik Semut... said...

sugar gliders..bestnye..teringin nak bela..

myezatul aQma said...

cik semut:bela la(^___^)

cik pinaz said...

comey tapi macam takot je nak pegang dy .. huhu

myezatul aQma said...

cik pinaz:jg la tkot pegang si comel ni!

Anna Amin said...

Sugar Glider nie gigit tak.... Rasa mcm nak beli tapi takut if doa bite jer...

Anna Amin said...

Sugar Glider nie gigit tak.... Rasa mcm nak beli tapi takut if doa bite jer...

myezatul aQma said...

anna: x bite lah..
comel jer dia ni..cume dia manja skit.sy tgok roomate, dia tidurkan.. klu bising2, dia bleh terjaga tau !