Wednesday, May 4, 2011

"cinta itu buta" . . . atau kita yang dibutakan oleh cinta?

assalamualaikum wbt.
harap semuanya sihat dan main cantik
dan makin comel
dan makin cun
dan makin?hmm..makin apa ek?
apa2 ja lah..korang mesti sedang sedap menikmati cuti sem kan?
bagi yang tengah menunggu paper akhir2 ni , hmm..sabor ja lah nengok roomates mengemas barang ye.Sekurang-kurangnya , korang la orang yang paling sangat2 sayang uni krang tuh...Mana tak nya , balik lewat dari orang lain kan....
Hhehhehe..

berbalik kepada topik , cinta itu buta...haih..panjangnya topik!
Haa..apa pendapat korang?

bagi aku kan , cinta tu tak buta , yang butanya manusia ni haaa..
Korang nak bukti?
Haa..inilah dia...


"Demi mu sayang , abang sanggup redah api lautan"

"Akan ku serah segala kepada mu"

"katakan kau cinta padaku , akan ku serahkab segalanya.Bukan paksa atau mainan.Katakanlah..."


haa..korang bacakan ayat2 dia atas tuh.Realitinya sanggup tak kita nh nak meredah semua tuh?Habis awat ceq duk buat cakap lagu tuh?Adoihh...yang pompuan nih , kna pisau skit ja kat dapur dah nanges.Haaa..Lpas tu berazam tak nak masuk dapur dah kecuali bla nak makan.
Haish...kalau yang laki pulak , bab2 bercakap...bab2 berWAYANG MEMANG DEPA DAPAT A.Adoih...sebab pasangan2 dibutakan nih , jadilah @#$%

Haish..tak nak cakap

gambar gadis yang di butakan oleh cinta.


Bagi aku , jangan salahkan CINTA !
cinta itu sangat indah
cinta kepada Allah
cinta kepada rasul
cita kepada agama
cinta kepada ibu bapa
cinta kepada ilmu

dan yang paling orang lalai ialah cinta kepada diri sendiri
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA


(cewahhh macam iklan pulak)

cinta kepada diri sendiri?macam mana tuh?
tak kan nakl bercinta sowang2 kot.Macam mana nak...

Ehem2 , cinta diri sendiri ni ialah kita kena sayang diri kita.Amboi2...maksud cik Akma bukan nak sayang diri sendiri lebih smpai mementingkan dri sendiri tu!Maksud aku kita jangan la menyiksa diri sendiri.Contoh , jangan la nak bunuh diri pulak bila benda buruk jadi.Setiap yang terjadi itu ada hikmahnya(^__^). .Nak contoh lagi?Hmm...jangn la korang merokok dah sah2 kau dah tau MEROKOK MERBAHAYAKAN KESIHATAN pon nak layan jugak benda tuh?Lu pikir la sendiri.

pokoknya , sayangkan diri sendiri dulu dalam buat apa2 tindakan.Apa yang kita buat hari ini ialah apa yang akan berlaku akan datang.Menyesal dahulu pendapatan.Menyesal kemudian tidak berguna.

Selamat Mencari Cinta




p/s : penulis masih dalam mood gumbira dengan result exam beliau lantas bersemanat meng-UPDATE blog




2 comments:

zOeY zAu YaH said...

tp kdg2 cinta itu membosankan disbbkan perangai kita sendiri ewah..! haha

myezatul aQma said...

zoey : eh yka?heee..saya setuju !